Marokkaans meisje (16) pleegt zelfmoord om aan uithuwelijking te ontsnappen

marokko
114
25 feb '14
In het zuiden van Spanje, in de regio Murcia, heeft een Marokkaans meisje van 16 jaar zelfmoord gepleegd om de uithuwelijking met een 60-jarige man te voorkomen.

Het drama voltrok zich in Torre-Pacheco, melden lokale bronnen. Volgens Yabiladi stond het meisje op het punt uitgehuwelijkt te worden met een veel oudere man. De hond van een buurman vond het lichaam van Fatima uiteindelijk terwijl ze aan een hoogspanningsmast aan een sjaal hing. Door de uithuwelijking raakte ze ernstig depressief. Voordat ze zelfmoord pleegde waarschuwde de jonge Marokkaanse haar vrienden op school nog. 

Volgens getuigen was Fatima erg verdrietig en angstig omdat haar ouders haar naar Marokko zouden brengen om met de oudere man te trouwen. 'Ik heb geen zin meer om te blijven leven', zei ze tegen vrienden op school. Daarna verliet ze plotseling het gebouw, meldt nieuwsbron Averdad.

Alarm Onderweg naar haar zelfmoordplek stuurde ze nog berichten naar haar zus waarin ze afscheid nam. Volgens voorlopig onderzoek zouden leraren de laatste tijd ook hun zorgen hebben over de dreiging van een mogelijke uithuwelijking. Fatima werd depressief maar niemand verwachtte dat ze zelfmoord zou plegen. Alle zorgen ten spijt: Fatima pleegde toch zelfmoord. 

Na enige vertraging door financiële- en justitiële problemen is het lichaam van Fatima naar Marokko gebracht, waar ze is begraven in haar geboortestad Oujda. De burgemeester is nauw betrokken bij de zaak maar wilde 'uit respect voor de ouders' niets inhoudelijks over de zaak zeggen.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2014
marokko
spanje
uithuwelijken
murcia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?