Vrouw met criminele broer maakt stage rechtbank af

algemeen
4
27 feb '14
De mbo-stagiair die weggestuurd was bij de Amsterdamse rechtbank vanwege haar criminele broer, mag haar stage toch afmaken.

Dat heeft de rechtbank in Den Haag donderdag besloten. Volgens de voorzieningsrechter kon de vrouw geen melding maken van een lopende strafzaak tegen haar broer, omdat zij daar niet van wist. Daarnaast hoeven medewerkers van de rechtbank geen melding te maken van zaken die in het verleden speelden, maar alleen van lopende zaken, zei de rechter. De vrouw had daarom niet hoeven melden dat haar broer politiecontacten had. 

De zaak van haar broer was al verwezen naar de rechtbank in Haarlem, waardoor er geen conflict meer had kunnen ontstaan. De Amsterdamse rechtbank had de stage van de mbo-leerling bij de afdeling familierecht per direct beëindigd toen bleek dat haar broer in de Amsterdamse top zeshonderd staat. Ook moest hij voorkomen voor afpersing. De rechtbank verweet haar dat zij beide zaken niet gemeld heeft tijdens haar sollicitatie. 

De stagiair stelde op haar beurt dat zij niet wist dat haar broer moest voorkomen en dat niemand haar had gevraagd naar gedrag van familieleden in het verleden. Ook leverde ze een verklaring van goed gedrag in en ze is beëdigd. Ze vond dat de rechtbank zelf beter had moeten doorvragen als het verleden van familieleden belangrijk was voor de sollicitatie. De vrouw is blij dat ze gelijk heeft gekregen, zegt haar advocaat Richard Korver in een verklaring. 

"Ze vertrouwt op de professionaliteit van de medewerkers bij rechtbank Amsterdam om haar stage alsnog tot een succes te maken." 

© Novum 2014
mbo
stagiair
amsterdam
criminaliteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?