Marokkaanse (19) komt in hel terecht na huwelijk met Spanjaard

marokko
45
27 feb '14
Wat bezielt ouders die hun kinderen uithuwelijken voor geld? Wij zullen het nooit weten maar de Marokkaanse Oudyane uit Khemisset is een nieuw slachtoffer van uithuwelijking.

De 19-jarige vrouw kreeg van haar ouders te horen dat ze met de 38-jarige Spanjaard Joaquin zou trouwen, meldt Yabiladi op basis van bronnen van ABC. De ouders gingen uiteindelijk overstag toen ze een bruidsschat van 3000 euro overeenkwamen. De man deed zich voor als een rijke landbezitter en betaalde het bedrag, maar Oudyane zag daar geen cent van want haar ouders hielden het geld zelf, wat ten strengste verboden is volgens de islam. 

Toen het huwelijk plaatsvond en Oudyane naar Spanje verhuisde begon voor haar een hels leven. Toen de jongedame erachter kwam dat haar echtgenoot minnaressen heeft confronteerde ze hem ermee. Dit tot grote woede van de Spanjaard. Hij misbruikte en sloeg de Marokkaanse daarop regelmatig. Verder had ze geen poot om op te staan want ze mocht geen communicatiemiddelen meer gebruiken en haar documenten werden afgepakt. 

Het drama werd compleet toen de Spanjaard besloot zijn vrouw onder te brengen bij zijn moeder en zus. Daar mag ze niet door het raam kijken en eten kreeg ze ook nauwelijks tijdens haar verblijf in een klein kamertje. De Marokkaanse wist echter te ontsnappen met hulp van een buurvrouw. Ook wist ze de huissleutels te achterhalen. Iets meer dan een week geleden werd haar echtgenoot, haar schoonzus en schoonmoeder gearresteerd. 

Haar bevrijding betekende nog geen vrijheid volgens de bron. Haar familie wil niets meer met haar te maken hebben omdat ze geen vrouw in de familie willen die huiswaarts keert nadat ze door haar man is 'verstoten'. 

© Redactie 2014
marokko
khemisset
oudyane
uihuwelijking
spanje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?