13-jarig kind pleegt zelfmoord om hoge Xbox-rekening

buitenland
14
27 feb '14
Een 13-jarige jongen uit Groot-Brittannië heeft zichzelf opgehangen nadat hij te veel van zijn moeders geld had uitgegeven op Xbox Live.

Met gebruik van zijn moeders creditcard gaf Henry 520 euro uit op aan spelletjes. Achteraf besefte hij dat zijn familie niet in staat zou zijn de hoge rekening  te betalen. Hij beloofde na zijn daad om het geld met zijn spaargeld terug te betalen aan zijn ouders. Volgens zijn moeder voelde het kind zich oprecht schuldig. De jongen had echter zo veel spijt dat hij besloot zelfmoord te plegen. 

In de namiddag riep zijn moeder hem naar beneden om een kop thee drinken. Hij reageerde niet waarop zijn zus besloot hem op te zoeken in zijn kamer. Daar werd het lichaam van de jongen aangetroffen. Vijf minuten voor zijn zelfmoord plaatste hij op Facebook een aankondiging voor zijn zelfmoord. De deur van zijn kamer was bij aankomst van zijn zus open. Het is volgens Mirror News mogelijk dat hij snel gevonden wilde worden. 

In 2012 gaf de 11-jarige Brendan Jordan uit Groot-Brittannië 1000 pond uit voor zijn gameverslaving. Daarom volgde een stroom van verontwaardiging over het gemak waarmee kinderen veel geld uit konden geven op Xbox Live. 

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2014
xbox
verslaving
kinderen
zelfmoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?