Nederlandse toeristen uit Egypte gehaald

algemeen
1
28 feb '14
Touroperators zetten alles op alles om het leeuwendeel van de 750 Nederlandse toeristen in Sharm el-Sheikh vrijdag weer thuis te krijgen.

Dat laat een woordvoerder van de vereniging van reisorganisaties ANVR weten. De reisaanbieders zijn in gesprek met luchtvaartmaatschappijen over het inzetten van extra vliegtuigen vanuit de Egyptische badplaats. Een deel van de toeristen komt vrijdag naar huis met een reguliere vlucht, aangezien hun vakantie erop zit. Anderen moeten terugkomen met extra vliegtuigen, zegt de woordvoerder. 

"We weten nog niet precies hoeveel extra toestellen nodig zijn. Daar wordt op dit moment nog over gesproken. Maar we willen mensen graag naar huis halen." Ook worden reizigers die vrijdag naar Sharm el-Sheikh zouden vliegen geïnformeerd. Wie wil, wordt omgeboekt naar een andere badplaats zoals Hurghada en El Gouna om zo toch op vakantie te kunnen gaan. "Die badplaatsen liggen behoorlijk ver van Sharm el-Sheikh en daar is het rustiger", aldus de woordvoerder. 

Ook Duitsland en Zwitserland waarschuwen sinds donderdag voor onrust in de Sinaï. België, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië melden hun inwoners dat het in Sharm el-Sheikh rustig is. Volgens de Britten wordt de badplaats goed genoeg bewaakt. Wel waarschuwen de landen voor onrusten in andere delen van de Sinaï. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat Nederland zijn eigen koers vaart. 

"Onze eigen inlichtingsdiensten melden dat het in Sharm el-Sheikh zeer onrustig is en gevaarlijk voor toeristen. Wat andere landen doen, moeten zij weten." Hij benadrukt dat geen sprake is van een specifieke terreurdreiging jegens Nederland. 

© Novum 2014
egypte
arabische lente
sharm el sheikh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?