Medewerker voor rechter na afwijzen sollicitatie met 'is niks, een neger'

algemeen
26
28 feb '14
Omdat hij een 23-jarige stagiair heeft afgewezen met een mailtje waarin stond 'heb even gekeken, is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger)' moet een 29-jarige man uit Arnhem voor de rechter verschijnen.

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag laten weten dat zij de man gaat vervolgen voor discriminatie wegens ras. De man is medewerker bij een elektronicabedrijf in Arnhem. Vorig jaar plaatste hij een vacature voor een stage op de website van een school. Student Jeffrey Koorndijk reageerde per mail. Even later kreeg hij een reactie terug, maar die was niet voor hem bedoeld.

 De 29-jarige Arnhemmer had per ongeluk op 'antwoorden' in plaats van 'doorsturen' geklikt. "Heb nog even gekeken, is niks", stond in de mail die de medewerker wilde richten aan zijn baas. "Ten eerste een donker gekleurde (neger)." Het tweede argument was gebrek aan ervaring. Koorndijk belde na het incident het elektronicabedrijf om opheldering te vragen. In een eerste reactie aan Koorndijk noemde de medewerker de mail 'slordig'. 

Hij vertelde een donkere collega te hebben die zichzelf 'neger' noemde en excuseerde zich. Later kreeg de sollicitant ook excuses van de winkeleigenaar. De mail verscheen op Twitter en Facebook en veroorzaakte veel ophef. De winkeleigenaar liet daarop in een toelichting weten dat de sollicitant was beoordeeld op competenties, en niet op huidskleur en dat het optreden van de medewerker 'zeer ongepast' was. 

Er was geen sprake van een afwijzing vanwege een donkere huidskleur, verzekerde hij. 

© Novum 2014
stage
arnhem
jeffrey koorndijk
racisme
discriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi