Moord op Mohammed Alarasi: weinig vooruitgang in onderzoek

algemeen
5
28 feb '14
Een maand na de liquidatie van Alarasi heeft politiewoordvoerder Thomas Aling weinig nieuws over de schietpartij voor sportschool De Pellikaan in Amersfoort.

Er is nog onvoldoende aanleiding voor een reconstructie in Opsporing Verzocht of het regionale Bureau Hengeveld. 'Er wordt volop gewerkt aan de zaak, maar we hebben te weinig om er nu een uitzending aan te wijden. Dat doen we alleen als we de kijker met nieuwe informatie kunnen confronteren', aldus Aling.

Op 21 januari werd de 22-jarige Alarasi neergeschoten. Dit gebeurde op de parkeerplaats van een drukbezochte sportschool. Ooggetuigen spreken van een hinderlaag. Alarasi is met een smoes naar buiten gelokt en onder vuur genomen door inzittenden van een donkere BMW. De BMW werd later op de avond uitgebrand gevonden in Leusden.

Binnen de Marokkaanse gemeenschap van Amersfoort gaat het verhaal rond dat Alarasi een onschuldig slachtoffer zou zijn van een uit de hand gelopen drugsdeal. Op de vrijdag na zijn dood werd er in de Amersfoortse El Fath moskee  door duizenden moslims gebeden voor zijn overlijden. 

Prioriteit Politiewoordvoerder Aling vertelt in het AD dat het rechercheteam druk bezig is met de moordzaak. 'Zo'n liquidatie op een drukke plek heeft voor ons de hoogste prioriteit. De rechercheurs werken non-stop aan deze zaak. Ze hebben er geen andere dossiers naast, om maar aan te geven wat de inzet is.'

De politie is naast een onderzoek in Amersfoort en Amsterdam ook bezig met een onderzoek in een Marokkaanse stad. Het is nog onbekend welke stad dit is. Bronnen binnen de Marokkaanse gemeenschap vermoeden dat een van de daders direct het buitenland heeft opgezocht.  

Over de reikwijdte van het onderzoek en de mogelijke oorzaak kan Aling 'uit belang van het onderzoek' niets kwijt. 

© Redactie 2014
mohammed alarasi
moord
amersfoort
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?