Helft Nederlanders voor strafbaarheid illegaliteit

algemeen
24
3 mrt '14
Van de Nederlanders vindt 54 procent dat illegaliteit strafbaar moet worden. Dat blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.

De ChristenUnie liet deze week weten de steun aan het kabinet in te trekken als het plan om illegalen te bestraffen niet van tafel wordt gehaald. Dat vindt 42 procent van de Nederlanders de juiste aanpak. De achterban van de regeringspartijen is verdeeld over de kwestie. Van de PvdA-kiezers staat 54 procent achter de opstelling van ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob. 

Van de VVD-kiezers is dat vijftien procent. Zestig procent van de kiezers beschouwt het als een nederlaag voor de VVD als de strafbaarstelling er niet komt. PVV-kiezers zijn het meest enthousiast over het plan van staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD). Van de PVV-kiezers vindt 92 procent dat de wet er moet komen.

 In de wekelijkse politieke peiling van De Hond zijn geen verschuivingen te zien. De regeringspartijen VVD en PvdA staan nog steeds op forse verliezen met een daling van respectievelijk 22 en 25 zetels. 

© Novum 2014
maurice de hond
illegaal
strafbaar
pvv
pvda
vvd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi