Pistorius houdt onschuld vol

buitenland
0
3 mrt '14
De Zuid-Afrikaanse atleet en moordverdachte Oscar Pistorius heeft ook tijdens de openingszitting van de moordzaak rond zijn vriendin Reeva Steenkamp volgehouden dat hij onschuldig is.

De verdediging eist niet alleen vrijspraak van moord, maar ook van de drie andere delicten die Pistorius maandag ten laste zijn gelegd. De van zijn voetstuk gevallen paralympiër betrad maandagochtend onder grote belangstelling de rechtszaal van het gerechtshof in Pretoria. Het openbaar ministerie breidde de aanklacht tijdens de zitting uit. 

De 27-jarige Pistorius staat, behalve voor de moord op het fotomodel met wie hij samenwoonde, ook terecht voor verboden munitiebezit en het tweemaal afvuren van een vuurwapen in de openbare ruimte. De zitting begon anderhalf uur later dan gepland doordat een tolk verstek liet gaan. 

Ook een vrouw die beweerde in contact te staan met Pistorius' overleden moeder, en de rechter enkele van Sheila Pistorius' moederlijke inzichten wilde toevertrouwen, hield het proces enige tijd op. De atleet schoot Steenkamp vorig jaar op Valentijnsdag dood. Volgens justitie deed Pistorius dat na een ruzie, maar hijzelf zegt dat hij zijn vriendin hield voor een inbreker. 

Als de rechter hem schuldig bevindt kan zij hem een levenslange gevangenisstraf opleggen. 

© Novum 2014
zuid-afrika
oscar pistorius
reeva steenkamp
pretoria
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?