Whatsapp verliest Nederlandse gebruikers

algemeen
22
3 mrt '14
Onderzoeksbureau Peil is tot de conclusie gekomen dat de hoge afname in gebruikers te wijten is aan de overname door Facebook. Whatsapp verliest ongeveer een derde van de Nederlandse gebruikers.

Het onderzoeksbureau van Maurice de Hond heeft bijna drieduizend smartphone-gebruikers boven de 15 jaar vragen gesteld om tot deze conclusie te komen. Bijna 90 procent gebruikt Whatsapp en daarvan gebruikt 86 procent de app dagelijks. Slechts 6 procent gebruikt de app minder dan één keer per week. 

Bijna twee weken geleden werd Whatsapp overgenomen door social media gigant Facebook. Facebook ligt al jaren onder vuur vanwege privacy-schendingen. Met de overnamen ging 19 miljard dollar gemoeid en Facebook hoopt dit bedrag weer snel terug te verdienen. Een groot deel van de Nederlandse bevolking lijkt daar niet aan mee te willen werken. 

Sinds de overname is liefst 41 procent van de Nederlandse Whatsapp-gebruikers zich zorgen gaan maken over hun privacy terwijl 52 procent zich altijd zorgen heeft gemaakt. Slechts 4 procent van de gebruikers heeft nog geen mening over Whatsapp.  

Overstappen Whatsapp lijkt in Nederland plaats te moeten maken voor Telegram. Deze app heeft binnen de eerste week liefst 800.000 nieuwe Nederlandse gebruikers. 13 procent van de ondervraagden is al overgestapt en 17 procent is van plan dit op korte termijn te doen. 

De helft van de Nederlanders is niet van plan over te stappen naar telegram en blijft bij Whatsapp,  terwijl een op vijf nog twijfelt. Naast Telegram zijn ook Facebook-Messenger en iMessage populair geworden onder de smartphone-gebruikers. 

© Redactie 2014
whatsapp
facebook
overname
privacy
smartphone
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?