Vervallen dierentuin Marokko gebruikt als seksuele ontmoetingsplaats

marokko
28
5 mrt '14
Het gaat steeds slechter en slechter met de dierentuin in Casablanca. In betere tijden was het een van de meest populaire plaatsen in het weekend of op feestdagen.

Het park is nu uitgegroeid tot een broeinest van illegale praktijken en een helse woonplaats voor de verschillende dieren. Ain Sebaa Zoo verkeert momenteel in grote crisis. Dieren sterven van de honger en gebruiken stelletjes het terrein als hotspot voor seksuele ontmoetingen in de nacht. Bezoekers die er wel komen lijken dat alleen te doen om wat eten uit de delen voor de hongerige dieren. 

Zo vechten beren om stukjes droog brood en dineren apen met enkele wortelen. Leeuwen wachten op hun beurt geduldig totdat een van de aapjes komt te overlijden zodat deze als maaltijd voor hen dienen. Dat terwijl de gemeenteraad van Casablanca jaarlijks één miljoen dirham(!) uittrekt voor de voeding van de dieren. Het lijkt er echter op dat dit geld niet wordt uitgegeven aan de hulpeloze wezens. 

In het park leven ongeveer 600 soorten dieren en het budget is nu niet meer voldoende om de volledige zorgkosten te dekken. Het maatschappelijk middenveld lijkt niet te reageren en personen die het aandurven om informatie te onthullen over de dierentuin blijven anoniem. Tegenover Al-Akhbar zei hij: 'In de dierentuin is er een café waar allerlei drugs worden verkocht en gerookt. Vooral ex-gedetineerden komen er'.

© Redactie 2014
marokko
casablanca
dierentuin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?