Gefronste wenkbrauwen door handkus Mohammed VI bij first lady Ivoorkust

marokko
52
5 mrt '14
Koning Mohammed VI was op bezoek in Ivoorkust en ontmoette daar verschillende prominente Ivorianen.

Omdat de president van het land Alassane Ouattara in Frankrijk was voor een operatie kon Mohammed VI hem niet direct ontmoeten. Maar toen hij huiswaarts keerde op zondag wachtte de Marokkaanse koning hem op. Uiteraard was ook de first lady van Ivoorkust aanwezig op het vliegveld van Abidjan. Toen hij de vrouw van Ouattara ontmoette deed hij iets wat niemand had verwacht. Hij boog zich naar voren en deed een handkus. 'Een teken van respect', was een van de geluiden. 

Zoals gebruikelijk zorgde de opmerkelijke daad voor  veel reacties op social media en fora. Ook foto's waarop hij casual-gekleed tussen de Marokkanen in Ivoorkust staat zorgen voor veel reacties. Tijdens zijn vorige bezoek aan Ivoorkust zorgde een handkus eveneens voor problemen. Toen wilde een voormalige diplomaat en vriend van wijlen koning Hassan II de hand van Mohammed kussen, maar deze trok hij snel weg. Hoewel hij dit vaker doet zetten internetgebruikers destijds hun vragen bij het wegtrekken van zijn hand. 

Mohammed VI is op werkbezoek langs verschillende landen. Hij tekent in elk land tientallen handelsovereenkomsten en verdragen die de onderlinge banden moeten versterken.

© Redactie 2014
marokko
ivoorkust
mohammed vi
afrika
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?