Website seksuele voorlichting speciaal voor Arabische wereld

buitenland
6
6 mrt '14
RNW (Wereldomroep) lanceerde gisteren een internetplatform voor seksuele voorlichting in de Arabische wereld.

In de Egyptische hoofdstad Cairo is het internetplatform Love Matters online gegaan. Volgens RNW, vroeger de Wereldomroep, is er in de Arabische wereld geen website die de jeugd kan instrueren op seksueel gebied. Samen met lokale experts en ster Khaled Abol Naga werd de website gisteren gepresenteerd, meldt het AD. Het platform voorziet de jeugd van de volgende thema’s: veilig vrijen, abortus, zelfbevrediging en homoseksualiteit. 
RNW heeft als doel het objectief informeren van de jeugd zoals dat hier in Nederland ook het geval is. De website is dan ook opzettelijk zonder taboes en is ongecensureerd opgezet. Onder meer Spaanse, Franse en Chinese varianten zijn al eerder online gegaan. 
Eindverantwoordelijke Michele Ernsting legt het concept verder uit: 'In elk land spelen andere taboes. We werken met lokale partners met veel kennis van de taal en de culturele aspecten. Dat gaat verder dan alleen het omzetten van de informatie van het Engels naar het Arabisch, er wordt een nieuwe taal gecreëerd om seks en seksualiteit te bespreken.'

© Redactie 2014
arabisch
seksualiteit
islam
moslims
midden oosten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi