Marokko zit in zijn maag met Syriërs bij moskeeën

marokko
31
6 mrt '14
Syriërs hebben in Marokko een veilig onderkomen gevonden, maar de psychologische impact bij sommige vluchtelingen zorgt nu voor overlast.

De vluchtelingen gebruiken veel moskeeën in steden om aan eten, geld of een luisterend oor te komen. Sommigen zorgen echter voor veel overlast, waardoor de rust en heiligheid in de gebedshuizen soms ver te zoeken is. Dit zou vooral het gevolg zijn van psychische problemen bij de arme vluchtelingen. In een verklaring van de minister van Islamitische Zaken geven de autoriteiten duidelijke instructies aan gemeentebesturen om het overlast in te dammen, meldt MWN.

Het ministerie had het verder over Syriërs die moskeeën gebruiken als plaatsen waar onderwerpen worden besproken die niet gepast zijn en daardoor mensen storen die komen bidden. Mensen die de heiligheid van moskeeën aantasten mogen gerust geweigerd worden, aldus het ministerie. Details over 'onderwerpen die de heiligheid aantasten' werden niet genoemd. Wellicht spreekt men hier over politieke dialogen in de moskeeën.

© Redactie 2014
marokko
syrië
arabische lente
vluchtelingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?