Frankrijk stuurt Marokkaanse tiener naar Marokko voor heropvoeding

marokko
52
6 mrt '14
Rechters in Frankrijk zagen een Marokkaanse tiener keer en keer terugkomen voor verschillende feiten. Na vele arrestaties en straffen bleef de jongen in slechte gewoontes vervallen.

De veelpleger kreeg zelfs de naam 'The terror of Limoges' door zijn vele delicten. Justitie heeft besloten de jongen naar Marokko te sturen voor een excursie om hem te heropvoeden, aldus het Franse RTL. Andere oplossingen werkten niet en daarom mag hij van de rechter een educatieve schoolreis maken naar het platteland van Marokko. Daar is uiteraard de nodige ophef over ontstaan. Politiemensen die hem moeten begeleiden stellen dat het om een gevaarlijke en ongecontroleerde delinquent gaat, die een vakantie op kosten van de belastingbetaler gaat nemen. 

De maat was echter vol toen de 14-jarige crimineel op 1 maart wist te ontsnappen uit een educatief centrum. Hij werd vervolgens gearresteerd in de Parijse metro, toen hij een telefoon uit de handen van een reiziger probeerde te rukken. Hij werd omgedoopt tot 'The terror of Limoges' toen hij voor zestig vergrijpen terechtstond en zo'n twintig slachtoffers maakte.

© Redactie 2014
marokko
frankrijk
the terror of limoges
criminaliteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?