Amnesty Marokko pleit voor seksuele vrijheid vrouwen

marokko
108
7 mrt '14
De Marokkaanse tak van Amnesty International heeft een campagne in het leven geroepen om overheidssteun te vergaren voor seksuele vrijheid voor vrouwen.

Amnesty start de campagne tijdens de Internationale Vrouwendag. De mensenrechtenorganisatie lijkt maar weinig rekening te houden met religie en cultuur in Marokko en wil vooral haar eigen agenda uitvoeren. De campagne heet dan ook 'de rechten van mijn lichaam' en daarmee roept men de regering op om seksuele vrijheid te erkennen als onderdeel van mensenrechten. Volgens Akhbar Al Yaoum heeft Amnesty als doel om de muur van stilte rondom seksuele vrijheid te doorbreken. 

Mohamed Sektaoui is directeur van Amnesty in Marokko en vraagt de overheid om seksuele vrijheid op te nemen in de hervormingen op het gebied van strafrecht. Bovendien wil hij seksuele vrijheid erkennen als mensenrecht in Marokko. Om het in makkelijkere woorden uit te leggen: Amnesty wil dat seksuele relaties buiten het huwelijk mogelijk worden en waarvoor geen straf meer opgelegd kan worden. 

In het Wetboek van Strafrecht van Marokko staat dat seksuele relaties buiten het huwelijk verboden zijn. Volgens hem werkt de wet als rem op seksuele vrijheid. Naast vrouwen wil Amnesty ook dat jongeren 'gewoon hun gang kunnen gaan met elkaar', zonder bang te zijn voor een straf.

© Redactie 2014
marokko
amnesty
seksualiteit
internationale vrouwendag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?