Kevin Strootman scheurt kruisband en mist WK

sport
28
10 mrt '14
Kevin Strootman mist het WK in Brazilië. De speler van AS Roma heeft zondag in de competitiewedstrijd tegen Napoli de kruisbanden in zijn linkerknie gescheurd.

Dat is maandag gebleken uit een mri-scan, melden Italiaanse media. Strootman is een van de belangrijkste spelers in de selectie van bondscoach Louis van Gaal. Strootman lijkt niet alleen zijn voorste kruisband, maar ook de binnenband in zijn linkerknie gescheurd te hebben. Bovendien heeft hij zijn meniscus beschadigd. Volgens de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport neemt de revalidatie ongeveer negen maanden in beslag. 

De middenvelder liep de blessure zondag in de topper tegen Napoli al na zeven minuten op. Opmerkelijk genoeg keerde hij even later terug in het veld, om snel daarna tot de conclusie te komen dat verder spelen onmogelijk was. Vervolgens werd Strootman op een karretje huilend afgevoerd. Woensdag in de oefeninterland tegen Frankrijk had Strootman al een knieblessure opgelopen.

Toen was het nog zijn rechterknie die hem parten speelde. Om die reden voetbalde hij tegen Napoli met een bandage. Het wegvallen van Strootman is een grote domper voor Van Gaal. De 24-jarige oud-PSV'er is samen met Arjen Robben en Robin van Persie de enige speler die onder de huidige bondscoach altijd zeker is van een basisplaats. 

AS Roma heeft via de officiële kanalen nog niets over de toestand van Strootman naar buiten gebracht. Wel wenst ploeggenoot Leandro Castan de Nederlander via Twitter een voorspoedig herstel toe. "Forza Strootman. Kom snel terug. We denken aan je." 

© Novum 2014
kevin strootman
wk 2014
as roma
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?