'Marokkaanse Özil' Ziyech klaar voor Nederlandse topclub

sport
2
10 mrt '14
Volgens Alfred Finnbogason van sc Heerenveen gaat zijn ploeggenoot Hakim Ziyech een mooie toekomst tegemoet. Een Europese topclub ligt in de lijn der verwachtingen.

'Zijn plafond ligt zeker nog hoger dan de Nederlandse top. Daar ben ik van overtuigd, want ik twijfel niet aan de kwaliteiten van Hakim. Al ligt dat natuurlijk honderd procent aan hem zelf', zegt de spits in gesprek met de Telesport. Onlangs staakte Ziyech de onderhandelingen over een nieuw contract met Heereveen. De Friezen zien graag dat Ziyech, die tot de zomer van 2015 vast ligt, zijn contract gaat verlengen. 

Door zijn ploeggenoten wordt Ziyech vergeleken met sterspeler Mesut Özil. Huidig topscorer van de Eredivisie, Finnbogason, geeft zijn ploeggenoot advies. 'Van tevoren weet je nooit hoe een transfer uitpakt. Hij moet naar een club gaan waar hij veel speelt en in het begin kan het best moeilijk zijn.' Het management van Ziyech sluit zich hier bij aan. Volgen hen komt een stap naar buitenland nog te vroeg, een Nederlandse topclub ligt meer voor de hand. 

'Iedereen dacht voor het seizoen dat Adam Maher ook een fantastische keuze had gemaakt door naar PSV te gaan. Hij heeft het ook lastig. Hakim moet ook nog wat sterker worden. Zeker als je kijkt naar spelers in buitenlandse competities, maar daar is hij nog jong voor. Hij moet zelf aanvoelen of hij er klaar voor is', aldus Finnbogason in gesprek met Telesport. 

© Redactie 2014
hakim ziyech
heerenveen
eredivisie
voetbal
marokkaan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?