Marokkanen demonstreren tegen Egypte en zionisten

marokko
2
11 mrt '14
Een kleine groep Marokkanen heeft gisteren een sit-in gehouden voor de Egyptische ambassade in Rabat.

Diverse Marokkaanse verenigingen, waaronder het Observatorium voor de strijd tegen normalisering met Israël, werkten samen om aandacht te vragen voor de weigering van de autoriteiten in Caïro. Activisten die mensenrechten aan de kaak stellen waren vorige week woensdag van plan om naar Gaza te reizen, maar kregen nul op het rekest. Op de luchthaven van Caïro kregen ongeveer 65 activisten uit verschillende landen te horen dat ze niet mochten reizen en het vliegveld moeten verlaten. 

De groep was van plan om Gaza te bezoeken en daar de Internationale Vrouwendag te vieren met Palestijnse vrouwen. De Egyptische regering stak daar echter een stokje voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken rechtvaardigde de maatregel omdat de situatie in de Sinaï-regio te onveilig is. 

De zionistische staat is alleen al om dit soort verboden blij met de nieuwe autoriteiten in Egypte. Couppleger al-Sisi zou joodse roots hebben en heeft een veel mildere houding tegenover Israël dan de afgezette president Mohammed Morsi.

© Redactie 2014
marokko
zionisten
egypte
arabische wereld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi