El-Sissi bezoekt Verenigde Arabische Emiraten

buitenland
13
12 mrt '14
De Egyptische coupleider en minister van defensie Abdel-Fatah El-Sissi heeft dinsdag een militaire ceremonie in de Verenigde Arabische Emiraten bijgewoond.

Het was El-Sissi's tweede buitenlandse reis, na een bezoek aan Rusland vorige maand. De veldmaarschalk ontmoette de kroonprins van Abu Dhabi, prins Mohamed bin Zayed. De VAE steunen het nieuwe Egyptische bewind, dat vorig jaar de regering van president Mohammed Morsi uit het zadel wipte. De Emiraten hebben de Egyptische overgangsregering minstens 3,6 miljard euro toegezegd. 

De VAE en Saudi-Arabië bestempelden Morsi's Moslimbroederschap eerder deze week als terroristische organisatie. El-Sissi lijkt zich warm te lopen voor het presidentschap en heeft al meerdere malen gezinspeeld op deelname aan de verkiezingen hiervoor, die in april plaatsvinden. 

Hij verwierf onlangs de steun van het leger, kreeg de zegen van Rusland tijdens een visite die veel weg had van een staatsbezoek, en verscheen vorige maand heel presidentieel, geflankeerd door zijn echtgenote, bij een militaire ceremonie.

© Novum 2014
egypte
arabische lente
coup
morsi
vae
arabische wereld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi