Raadslid PvdA onder vuur na onschuldige foto met Haitham al-Haddad

algemeen
13
12 mrt '14
Een kandidaat-raadslid van de PvdA in Almere is in de pers en politiek onder hevig vuur komen te staan na een ontmoeting met de bekritiseerde imam Haitam al-Haddad.

Tijdens een ontmoeting ging Hassan Buyatui lachend op de foto met de Britse imam. Buyatui is kandidaat-raadslid voor de PvdA in Almere en staat op nummer 22 van de kieslijst. De foto is een geleden maand genomen tijdens een bezoek van al-Haddad aan Moslimjongeren Almere. Tegen Omroep Flevoland spreekt de PvdA van een 'onbezonnen actie', de partij zal Buyatui zo snel mogelijk om opheldering vragen.

Niet iedereen valt het raadslid af na de onschuldige foto. 'Blijkbaar is het voor politieke figuren met een islamitische geloofsovertuiging niet toegestaan een eigen leven te hebben', klinkt het uit de mond van de critici. Al-Haddad zorgde met zijn komst naar Nederland voor een golf aan protesten. Twee jaar geleden kreeg al-Haddad zelfs een verbod om te spreken op de Vrije Universiteit, aldus de Telegraaf.

De versie jegens al-Haddad en diens uitspraken stammen echter voort uit onderbuikgevoelens en uit de context gerukte teksten. De imam zelf heeft vaker aangegeven dat men beter moet luisteren en niet zomaar af moet gaan op beweringen over hem.

© Redactie 2014
haitam al-haddad
islam
pvda
hassan buyatui
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi