Marokko: 'Arabieren moeten problemen zelf oplossen'

marokko
25
12 mrt '14
Salaheddine Mezouar is de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken en stelt dat Arabische landen hun eigen boontjes moeten doppen.

Dat zei de minister tijdens een persconferentie na de laatste vergadering voor ministers van Buitenlandse Zaken van de Arabische Liga. Mezouar was voorzitter van de vergadering en is van mening dat Arabische landen eigen problemen moeten oplossen, met eventuele bijdrage van de internationale gemeenschap. Hij voegde eraan toe dat de problemen in deze landen alleen opgelost kunnen worden met de bereidheid elkaars mening te aanvaarden. 

In Marrakech begint vandaag een conferentie over terrorisme en daar zijn Arabische ministers van Binnenlandse Zaken bij aanwezig. De bijeenkomst gaat over de bestrijding van terrorisme. Hij legde uit dat de bijeenkomst goed is voor de uitwisseling van informatie om een slag te slaan in de strijd tegen de financiering van terrorisme. Dit is een van de problemen waar Mezouar naar verwees met de uitspraak 'eigen problemen oplossen'. 

Hij lijkt daarmee te zeggen weinig in te zien in de bemoeienis van onder meer het westen. Desondanks beseft hij dat de landen afhankelijk zijn van onder meer de Verenigde Staten. Vandaag de dag is geen Arabisch land in staat om het hoofd te bieden aan terrorisme, zei Mezouar. Hij pleit dan ook voor een efficiënte samenwerking en coördinatie tussen Arabische landen, met name bij veiligheids- en inlichtingendiensten.

© Redactie 2014
marokko
salaheddine mezouar
arabische wereld
arabische liga
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?