Man gaf jonge tieners vuurwerk in ruil voor seks

algemeen
11
12 mrt '14
Een 21-jarige Amsterdammer moet zich volgende week voor de rechter verantwoorden omdat hij zwaar vuurwerk zou hebben gegeven aan kinderen in ruil voor ontuchtige handelingen.

Dat meldt het Openbaar Ministerie woensdag. De man maakte voor zover bekend twee slachtoffers, van wie een zijn hand verloor na het afsteken van een vuurwerkbom. De verdachte werd half december opgepakt en zit sindsdien vast. Het ontucht met de twee jongens van 11 en 13 jaar vond volgens justitie plaats tussen mei en november. Het jongste slachtoffer raakte gewond toen hij zijn 'verdiende' vuurwerk afstak. 

Hij raakte behalve aan zijn hand ook gewond aan zijn milt, nieren en darmen. Hoe de man aan het vuurwerk kwam is niet duidelijk. De slachtoffers en hun ouders worden bijgestaan door de GGD. In het belang van het onderzoek is het OM terughoudend met het geven van informatie over de zaak. Volgens Het Parool is de verdachte een medewerker van een kinderboerderij in Amsterdam-Oost. 

Hij was assistent-beheerder bij Jeugdland. Of hij de jongens ook kende van de boerderij is nog niet bekend. Op de boerderij werden wel onbekende hoeveelheden vuurwerk gevonden. 

© Novum 2014
amsterdam
pedofilie
misbruik
vuurwerk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?