Ronaldo redt kind met mooi gebaar

sport
9
12 mrt '14
Naast voetbalkwaliteiten beschikt Cristiano Ronaldo ook over een groot hart. Zo houdt hij zich veel bezig met goede doelen en doneert hij grote sommen geld.

Inwoners van het Spaanse plaatsje Villalengua de la Sagra waren bezig met het inzamelen van geld voor een peuter die aan corticale dysplasie lijdt, een ernstige hersenaandoening die tot 30 epilepsieaanvallen per dag kan veroorzaken. De operatie om het kind van het probleem af te helpen kost echter 60.000 euro, een bedrag dat de familie niet kon ophoesten. 

Een vriend van Ronaldo besloot de voetballer te benaderen, zo schrijft het AD. Het was de bedoeling dat de profvoetballer een gesigneerd shirt en een paar voetbalschoenen zou doneren. Bij het aanhoren van het verhaal besloot Rondaldo meer te doen. Naast de voetbalschoenen en een shirt beloofde de Portugees ook nog eens de gehele operatie te betalen. 

De tien maanden oude Erik Ortiz Cruz lijkt hierdoor meer kans te maken op een normaal leven. Eerder riep de wereldvoetballer overigens ook op om geld te doneren voor Syrische kinderen.

© Redactie 2014
cristiano ronaldo
real madrid
kind
ziekte
donatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?