Moeder doodt dochter na instructies via Skype

buitenland
17
13 mrt '14
Een vrouw uit het Noorse Oslo staat samen met haar vriend terecht voor de moord op haar dochter. Het kindje was slechts 22 maanden oud. De twee riskeren een zware straf.

De 28-jarige Yasmin Chaudry bracht het kind op aandringen van haar vriend Ammaz Omer Qureshi op gruwelijke wijze om het leven. Chaudry had het kind uit een vorige relatie, meldt het AD. De moeder besloot het kind een lesje te leren omdat ze een chatsessie met haar vriend onderbrak. Op advies van Quereshi hield de moeder het kind met haar hoofdje in een emmer water tot ze bewusteloos was. 

Na het incident belde Chaudry de hulpdiensten. Een dag later bezweek de peuter in het ziekenhuis. Bij aanvang gaf de moeder aan onschuldig te zijn voor moord, maar gaf ze wel toe het kind te hebben mishandeld. De moeder vond het mishandelen van haar kind nodig. 'Ik moest haar respect afdwingen anders zou ze een typische Noorse worden die erom vraagt om verkracht te worden', verklaarde ze.

Het stel riskeert een celstraf tot 21 jaar voor de kindermoord en mishandelingen. De moeder bestrafte het meisje een half jaar lang op aandringen van de Engelsman uit Londen. Het kind werd gedwongen lepels chilipoeder te slikken, werd vastgebonden met tape, kreeg koude douches en ook fysiek geweld werd niet geschuwd. Dit allemaal omdat het kind anders 'westers losbandig' zou worden. 

© Redactie 2014
moord
peuter
skype
chat
oslo
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?