Vermist Marokkaans meisje Bolivia misbruikt, kidnapper doet verhaal (video)

marokko
46
13 mrt '14
Het vermist Marokkaans meisje dat na zeven maanden terug is gevonden in het regenwoud van Bolivia blijkt maandenlang misbruikt te zijn. Inmiddels is ook de dader geïdentificeerd.

Het 9-jarig meisje uit Barcelona mocht van haar ouders mee met de 35-jarige Grover Morales. Toen haar ouders geen contact meer kregen gingen alle alarmbellen af. Het verhaal blijkt nog schokkender te zijn, zo blijkt uit de verklaring van Morales. Hij zegt in een video dat hij met het meisje mocht trouwen van haar ouders. Het kindje ging daarom mee en hiervoor had hij de juiste papieren getekend. Ook geeft hij toe seks te hebben gehad met het kind. 

Morales maakt duidelijk dat hij geen ontvoerder is, maar dat het volgens de ouders 'vrij normaal' is dat hun dochter met de man mee mocht. Of de uitspraken op de waarheid berusten moet onderzoek uitwijzen. Wel is duidelijk dat er sprake is van schokkende gebeurtenissen in de zeven maanden. Het meisje is nog steeds in Bolivia en krijgt daar professionele hulp. Zodra de juiste documenten binnen zijn mag ze terug naar Spanje. 

In zowel Spanje als Bolivia staat Morales terecht voor seksueel misbruik van een minderjarige, mensenhandel en criminele samenzwering. Spanje wil de man graag in eigen land berechte.

© Redactie 2014
marokko
bolivia
spanje
misbruik
pedofilie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?