Hoogzwangere moslima aangevallen in Frankrijk, menigte kijkt toe

buitenland
117
14 mrt '14
In het Franse Bourges is een jonge zwangere moeder vanwege haar hoofddoek aangevallen door een racistische vrouw.

Het Collectief tegen islamfobie in Frankrijk spreekt van een afschuwelijk mishandeling op een hoogzwangere vrouw. In gesprek met Islamphobie.net vertelt het slachtoffer het volgende: 'Rond half vier liep ik op straat waarna iemand mij aantikte op mijn linkerarm, een vrouw van rond de 50 jaar trok vervolgens hard aan mijn hoofddoek, de pijn was extreem en voelbaar in mijn rug.'

'Meerdere malen probeerde de vrouw mijn hoofddoek eraf te trekken. De voor mij totaal onbekende vrouw, had extreem veel haat in haar ogen. Na een harde schop in de maag voelde ik pijn in mijn onderbuik. Terwijl ik haar van mij probeerde af te houden scandeerde de vrouw kreten zoals, 'moslims' en 'boem boem', verwijzend naar het afvuren van een geweer.  

Het slachtoffer werd niet geholpen door voorbijgangers. De dader was echter niet klaar met haar pleidooi. 'Je zult zien, binnenkort zal het hier zijn zoals in Syrië, boem boem. Mensen zoals jij zouden niet mogen bestaan.​' De lokale autoriteiten hebben nog niet gereageerd op de zaak. De politie nam contact op met de echtgenoot van het slachtoffer en zou slechts 'een paar vragen' gesteld hebben. 

De moeder is direct na het incident opgenomen in het ziekenhuis. Een paar dagen laten moest de vrouw gedwongen bevallen van het kind. Beiden zijn gezond en doen het goed. Veel Fransen hebben met afschuw gereageerd.

© Redactie 2014
moslims
racisme
geweld
zwangerschap
hoofddoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?