Gezin in Marokko woont buiten na huisuitzetting

marokko
34
14 mrt '14
Koning Mohammed VI wees eens naar Casablanca als de stad met de meest schrijnende sociale ongelijkheid, verwijzend naar gezinnen die in villa's wonen en anderen op straat.

Nieuwsbron Bouyafar doet verhaal van een situatie die de uitspraken van de koning onderstreept. De zaak van de familie van Saadia doet menig Marokaan huiveren. De 26-jarige vrouw is moeder van vier kinderen, waarvan er slechts twee oud genoeg zijn om naar school te gaan. Bovendien is ze opnieuw zwanger. Een fijn leventje leidt het gezinnetje allerminst, sinds ze in december vorig jaar noodgedwongen moesten vertrekken. 

Het karretje met daaromheen het gezin staat in Ain Sebaa en verbetering lijkt niet op komst. Het gezin woonde in Douar Krimat, maar moest van lokale overheden vertrekken door onteigening en sloop van de gammele huisjes. Niet wetende waar ze heen moesten gingen ze met de kar op pad. Maanden later is dat nog steeds het enige wat ze hebben, naast wat plastic materiaal om iets tegen de kou te doen. 

Door het gebrek aan inkomsten kunnen ze voorlopig geen kant op. Volgens de bron is de zaak geen incident want meerdere bewoners van Douar Krimat zitten met de handen in het haar. De gelukkigste gezinnen konden een lening afsluiten om vervolgens een klein appartementje aan te schaffen. In de appartementen - niet groter dan 52 vierkante meter - wonen de 'gelukkigen' met grote gezinnen, bestaande uit tien personen.   

© Redactie 2014
marokko
casablanca
armoede
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?