Proces tegen Britse pedo in Marokko uitgesteld om flauwvallend slachtoffertje

marokko
5
14 mrt '14
Het proces rond kindermisbruiker Robert Bill wil maar niet vlotten. De pedofiel staat in Marokko terecht voor het misbruiken van minderjarigen, maar het proces is meerdere malen uitgesteld.

Dinsdag stond Bill weer voor de rechter in de rechtbank van Tetouan, de zaak werd echter weer stopgezet. Ditmaal om de trieste reden dat een klein meisje, 6 jaar oud en verkracht door Bill, het bewustzijn verloor toen ze haar misbruiker zag. Het is alweer de vijfde keer dat de zaak om verschillende redenen niet verder kon gaan. De verdachte werd in juni gearresteerd bij een tankstation toen voorbijgangers de hulpkreten van het zesjarig meisje hoorden. 

Ook zou hij twee andere Marokkaanse meisjes in Chefchaouen en Tetouan hebben verkracht. Mohamed Benaissa, hoofd van het Observatorium van Mensenrechten in de regio, meldt tegenover AFP dat het 6-jarig kind de enige getuige in de zaak is. Bij de andere twee slachtoffers besloten de ouders het woord te doen. Benaissa pleit voor een snelle afhandeling van de zaak omdat het proces voor meer leed zorgt. 

Het is echter niet de eerste keer dat Bill beschuldigingen van verkrachting hoort. In Wales stond hij terecht voor een poging tot ontvoering van een vijfjarig meisje. Na zijn vrijlating reisde hij naar Spanje en Marokko. In beide landen zou hij slachtoffertjes gemaakt hebben. De Spaanse politie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd waarin ze de Brit aanklagen voor pedofilie en ontvoering.

Marokko gaat Bill eerst zelf berechten. Na zijn vrijlating mag hij zijn daden mogelijk in Spanje gaan verantwoorden.

© Redactie 2014
marokko
robert bill
pedofiel
pedofilie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?