'Energiedrankjes reden gezondheidsklachten tieners'

algemeen
6
17 mrt '14
Hartkloppingen, slaapstoornissen, druk gedrag en maagklachten bij tieners worden waarschijnlijk veroorzaakt door het drinken van energiedrankjes.

Dat stellen de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) en GGD Nederland. Kinderen die zich met dat soort klachten melden bij een arts moeten dan ook standaard gecontroleerd worden op het drinken van de drankjes. Dat meldt RTL Nieuws.De instanties trekken aan de bel vanwege enkele recente gevallen met kinderen die gezondheidsklachten hadden door het gebruiken van energiedrankjes. 

Zo bleek een meisje met geelzucht vijf energiedrankjes per dag te drinken."Dat was een eyeopener", zegt kinderarts Rolf Pelleboer namens de NVK. "Als we meteen gevraagd hadden naar het gebruik van energiedrankjes dan waren de klachten veel eerder gestopt en hadden we niet zo veel onnodige onderzoeken hoeven te doen." Ook de schoolartsen van de GGD's komen dat soort gevallen tegen. 

Een schoolarts uit Groningen vertelt dat een 14-jarige jongen slecht kon slapen en daardoor vermoeid was. "Bij navraag bleek hij drie tot vier blikjes Redbull per dag te drinken. Na het advies te stoppen met het drinken daarvan verdwenen zijn klachten", aldus de arts.

© Novum 2014
energiedrankjes
nederland
gezondheid
jeugd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi