Marokko gaat 'vervelende' Syriërs land uit zetten

buitenland
46
18 mrt '14
Veel Syriërs hebben in Marokko een veilig onderkomen gevonden. Met hulp van verschillende organisaties en burgers weten ze te overleven maar een enkeling tracht uit wanhoop meer te doen voor wat geld.
De bedelaars staan vaak voor moskeeën en zorgen daar voor veel onrust. Het ministerie van Islamitische Zaken besloot eerder al dat het verstoren van de rust in en rondom moskeeën niet acceptabel is. Het ministerie dreigt nu over te gaan tot de onmiddellijke uitwijzing van overtreders. Dit zou volgens de wet over het verblijf en toelating van vreemdelingen kunnen. Om het probleem niet uit de hand te laten lopen riep het ministerie ambtenaren op om een eind te maken aan de onrust. 

Met de aanpak wil men dat de heiligheid en veiligheid in moskeeën gewaarborgd blijft. De laatste tijd vertrekken steeds meer Syriërs richting Maghreb-landen omdat vluchtelingenkampen in de buurt overvol raken. De Marokkaanse autoriteiten hebben altijd een zachte behandeling gehanteerd voor de Syriërs. Daarom lijkt het niet waarschijnlijk dat vluchtelingen worden uitgezet als ze voor onrust zorgen. 
© Redactie 2014
marokko
syrië
arabische lente
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
china
duitsland
italië
lombardije
afc ajax
thierry baudet
tweede kamer
immigratie
marrakech
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
caf
hakim ziyech
transfer talks
mohammed vi