Wilders doet aangifte wegens rapvideo

algemeen
51
18 mrt '14
PVV-leider Geert Wilders gaat aangifte doen in verband met de videoclip waarin rapper Hozny hem ontvoert en met vuurwapens bedreigt.

Dat heeft Wilders dinsdag gezegd. Hij spreekt van een 'ziekelijk en walgelijk' filmpje. "Het gaat door merg en been", zei Wilders dinsdagmiddag in de wandelgangen van de Tweede Kamer. Dat er een pistool tegen je hoofd wordt gehouden dat afgaat is 'te ziek voor woorden', zei Wilders. "Dit gun je je ergste vijand niet." Volgens Wilders kan de videoclip weer andere mensen op andere gedachten brengen. 

"Ik ben een democratisch gekozen politicus en je hoef het niet met me eens te zijn, maar ik ben niet vogelvrij." Wilders doet aangifte omdat het filmpje volgens hem oproept tot haat en geweld. "Dit is duidelijk de grens over." Wilders - zelf ook niet vies van haatzaaien - zei verder dat het dreigingsbeeld voor hem onlangs is verhoogd. Hij heeft enkele weken geleden te horen gekregen dat er 'concreet mensen achter me aanzitten'. 

"Die dreiging bestaat nog, dat niveau is helaas verhoogd." Dat gegeven vindt de PVV-leider nog erger dan het filmpje, zei hij. In de video is te zien hoe een acteur met een blonde pruik geknield zit voor een groene vlag. Twee gemaskerde mannen houden hem onder schot met een pistool op zijn hoofd. Aan het eind van de clip klinkt buiten beeld vervolgens een pistoolschot. 

Premier Mark Rutte (VVD) noemde de videoclip dinsdagmiddag al 'walgelijk'. Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) wilde niet zeggen of het Openbaar Ministerie de maker van de clip moet vervolgen. "Dat is een zaak van het OM, daar treed ik niet in", zei hij dinsdagmiddag. 


© Novum 2014
pvv
geert wilders
hozni
rap
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?