Nieuwe school en sporthal voor kinderen Amsterdam Nieuw-West

algemeen
0
19 mrt '14
In Amsterdam Nieuw-West verrijst een nieuw schoolgebouw, inclusief grote sporthal, voor de leerlingen en docenten van het Calvijn College.

Donderdag 6 maart sloeg Chaimae (een leerling uit de sportklas) de eerste paal van het nieuwe Calvijn College en sporthal in het bijzijn van stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud, stadsdeelwethouder sport Ronald Mauer, wethouder Eric van der Burg, directeur Calvijn College Jolanda Hogewind  en  directeur aannemer Hegeman Oost Ben Oude Wolbers.  

De school en de sporthal op de hoek van de Pieter Calandlaan en Jaques Veltmanstraat zijn door ADP architecten op een slimme manier 'in elkaar geschoven' tot een compact gebouw en zo ontworpen dat er na schooltijd ook activiteiten voor de buurt in kunnen plaatsvinden. Op straatniveau aan de Pieter Calandlaan komen ‘educatieve winkels' waarin leerlingen van het Calvijn College praktijkervaring opdoen, zoals een kapsalon en een kopieerwinkel. 

De keuken en de ontmoetingszaal in de school kunnen bewoners gebruiken voor buurtactiviteiten. Ook de sporthal is voor gebruik door de school én de buurtbewoners. De sporthal kan na schooltijd gewoon open blijven zodat bewoners en sportverenigingen hier in de avond en het weekend hun sportactiviteiten kunnen organiseren.  De bouw is volgens planning volgend jaar zomer gereed.

Leerlingen die hun kans zien en zich willen aanmelden op de nieuwe school: van 7 tot en met 11 april van 8:00u tot 17:00u is de tweede aanmeldronde. Op 9 april is het Calvijn zelfs tot 19:00u geopend voor geïnteresseerde leerlingen en ouders.

© Novum 2014
amsterdam
calvijn college
school
sport
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?