Aangifte tegen Wilders om uitspraak over Marokkanen

algemeen
769
19 mrt '14
Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft een aangifte ontvangen tegen Geert Wilders, vanwege de uitspraken die de politicus vorige week deed over Marokkanen.

Dat bevestigt een woordvoerder van het OM woensdag. De aangifte is ingediend door 'een particulier uit Den Haag', aldus de zegsvrouw. De PVV-voorman zei vorige week tijdens een televisieoptreden bij RTL Z dat Nederland beter af zou zijn met minder Marokkanen. Een dag later zette hij die uitspraken kracht bij voor de camera's van de NOS. "Hoe minder Marokkanen in Nederland, hoe beter", zei Wilders toen.

 Terwijl half politiek Nederland vervolgens over de uitspraken viel, weigerde Wilders ze in te trekken. Onder meer PvdA-voorzitter Hans Spekman, D66-leider Alexander Pechtold en fractievoorzitter Halbe Zijlstra van de VVD leverden kritiek op Wilders. Ook premier Mark Rutte (VVD) zei zich uiteindelijk niet te kunnen vinden in de uitspraken van de PVV-voorzitter. 

Rap Wilders liet dinsdag weten ook zelf aangifte te doen, in verband met een videoclip van rapper Hozni. In de video wordt een man die lijkt op de politicus bedreigd met vuurwapens en ontvoerd. De aangifte van Wilders is echter nog niet binnen bij het Openbaar Ministerie, aldus de woordvoerder.

© Novum 2014
om
marokkanen
geert wilders
racisme
aangifte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?