Geert Wilders neemt haatzaaiende woorden niet terug

algemeen
9
21 mrt '14
PVV-leider Geert Wilders is niet van plan zijn woorden over 'minder Marokkanen' terug te nemen of excuses te maken.

"Ik heb geen woord verkeerd gezegd, ik ga me nergens voor excuseren", zei Wilders donderdagmiddag in de wandelgangen van de Tweede Kamer. "Ik denk dat dat hele normale en gezonde standpunten zijn." De PVV pleit volgens Wilders al jaren voor 'minder Marokkanen'. Dat wil hij bereiken door de grenzen te sluiten voor immigranten uit islamitische landen, het bevorderen van vrijwillige remigratie en het denaturaliseren van criminele Marokkaanse Nederlanders met twee paspoorten, om hen vervolgens het land uit te zetten. 

"Die drie dingen bij elkaar leiden tot minder Marokkanen en het is toch te gek voor woorden dat ik dat niet mag zeggen?", stelde Wilders. "Ik heb geen woord verkeerd gezegd en ik ga me nergens voor excuseren." Het beeld dat de PVV alle Marokkanen het land wil uitzetten, is 'complete onzin'. In Duitse media wordt Wilders inmiddels vergeleken met de nazi Joseph Goebbels vanwege de manier waarop de PVV-leider woensdagavond tijdens een verkiezingsbijeenkomst het publiek ophitste door te vragen of zij minder Marokkanen willen. 

Wilders noemt die vergelijking 'smakeloos'. Het is niet duidelijk hoe het optreden van Wilders wordt gezien in de PVV-fractie. Volgens een Kamerlid zijn de uitspraken in elk geval niet vooraf  besproken. Wilders zelf zegt dat zijn optreden in de PVV-fractie niet omstreden is. "Dat is absoluut niet het geval. Er is helemaal niets aan de hand." 

Dat blijkt niet helemaal waar te zijn, gezien Kamerlid Roland Van Vliet de PVV verlaten heeft om de uitspraken.

© Novum 2014
marokkanen
geert wilders
racisme
hitler
goebbels
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?