Sporttrainer vast voor ontucht met meisjes

algemeen
15
21 mrt '14
Een 25-jarige sporttrainer uit Den Haag zit sinds begin december vast omdat hij ontucht zou hebben gepleegd met ten minste zeventien minderjarige meisjes.

Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag gemeld. Zijn slachtoffers, bij het misbruik tussen de 11 en 15 jaar oud, waren actief bij de sportvereniging waar de man trainde. De zaak kwam aan het licht toen een 14-jarig meisje in september aangifte deed. Het misbruik zou in 2010 hebben plaatsgevonden. Uit het onderzoek dat werd ingesteld kwamen meer incidenten naar voren, die zouden hebben plaatsgevonden tussen 2006 en 2013. 

Ook online zou de man over de schreef zijn gegaan. Op de computer van de man werden verslagen van een groot aantal seksueel getinte chatgesprekken aangetroffen. Het gaat om enkele tientallen chats. Vier meisjes deden tot nu toe aangifte van ontucht en online ontucht. Daar komen nog drie aangiften van meisjes die online ontucht bovenop. 

Tien andere meisjes die slachtoffer zijn geworden wilden geen aangifte doen, maar werden als getuige gehoord. Mogelijk maakte de man, die alleen handelde, meer slachtoffertjes. De man stond donderdag voor de rechter in een pro-formazitting. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend. Het onderzoek naar het online gedrag van de verdachte wordt voortgezet. 

© Novum 2014
den haag
pedofilie
ontucht
kindermisbruik
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi