Jonge Marokkaan wint belangrijke YouTube-prijs

marokko
1
21 mrt '14
Videobloggers hebben in YouTube een uitstekend medium gevonden om hun boodschap te verkondigen. YouTube heeft verschillende prijzen in het leven geroepen om talenten en bloggers met uitzonderlijke prestaties te belonen.

Als videoblogger droom je dus van een dergelijke prijs. Voor de jonge Marokkaan Amine Raghib ging de droom in vervulling. Hij won dinsdag de Youtube Silver Award voor het feit dat 365.000 mensen zich abonneerden op zijn kanaal. 'Ik ben een zeer eenvoudig persoon. Ik begon vanaf nul. Wat ik jullie mee wil geven is dat je vast moet houden aan je dromen. Maak geen excuses, want als je je dromen wilt laten uitkomen is hier geen ruimte voor', laat Raghib weten. 

De jonge Marokkaan heeft al vier jaar een YouTube-kanaal met de naam 'Al Muhtarif', Arabisch voor professional. Hier plaatst hij videoblogs die vooral worden ervaren als informatief en leerzaam. Zelfs 'geeks' zeggen over zijn kanaal dat zijn technische informatie een goede bron is. Raghib geeft in zijn video's op eenvoudige wijze uitleg over techniek. Zelfs voor mensen die hier niet in geïnteresseerd zijn kunnen de video's zeer bruikbaar zijn.

Eerste Marokkaan Raghib is de eerste Marokkaan die de Silver Award uitgereikt krijgt voor zijn uitmuntendheid. Zijn video's zijn meer dan 23 miljoen keer bekeken. Eerder kreeg hij in Marokko de prijs voor beste blogger. Hij nam bovendien deel aan verschillende wedstrijden in de Arabische wereld van de technologie. Internationale evenementen zijn hem ook niet onbekend. Kortom: een jongeman waar Marokko veel van gaat profiteren. 

Ook televisiezenders staan in de rij om hem als gast te mogen ontvangen. In een video bedankte hij zijn fans en volgers voor hun steun. Hij roept hen vooral op om vast te houden aan de dromen en niet de schuld te leggen bij het gebrek aan middelen om dromen te verwezenlijken.

© Redactie 2014
marokko
amine raghib
youtube
silver award
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?