Marokko gelukkiger, maar nog steeds 'diep ongelukkig'

marokko
31
21 mrt '14
Bij sommige onderzoeken denk je 'wat moet ik hiermee'. Dat is ook hetgeen wat wij dachten bij het lezen van een serieus VN-rapport.

Volgens een lijst van de Verenigde Naties hoort Marokko tot de landen met de meest ongelukkige inwoners. Marokko ging in 2013 van plaats 105 naar 99, een lichte stijging. In het teken van de Wereld van Geluk Dag, herdacht op 20 maart, doet de VN ieder jaar een soortgelijk onderzoek. Terwijl de Afrikaanse landen Zambia, Gambia en Angola flink zijn gestegen op de lijst moest Marokko het dus doen met een lichte stijging.

Het onderzoek is gebaseerd op criteria zoals het inkomen per persoon, de afwezigheid van corruptie in de maatschappij, vrijheid en donaties van burgers aan goede doelen. De inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten zijn het gelukkigst van de Arabische wereld. Zij staan 14e op de lijst en staan hierbij hoger genoteerd dan de Duitsers en Amerikanen. 

Qatar (23e) en Oman (27e) doen het ook uitstekend volgens de VN. De top vijf bestaat uit Denemarken, Noorwegen, Zwitserland, Nederland en Zweden. Het onderzoek werd in 156 landen uitgevoerd. Hoeveel personen gevraagd zijn naar hun ervaringen is niet bekend. 

© Redactie 2014
geluk
marokko
wereld
geld
armoede
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?