Wolfsen gaf Marokkaans gezin geen veiligheidsgaranties

algemeen
3
24 mrt '14
De voormalige burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen heeft geen veiligheidsgaranties afgegeven om een weggepest gezin terug te laten keren naar hun woning in Leidsche Rijn.

Dat verklaarde Wolfsen maandag meermalen onder ede in de Utrechtse rechtszaal. De oud-burgemeester wordt als getuige gehoord omdat het gezin in een bodemprocedure een schadevergoeding wil gaan eisen. Het gezin van Marokkaanse afkomst verliet vanwege pesterijen in 2011 hun woning in de Utrechtse nieuwbouwwijk, maar de familie zegt op hoogsteigen verzoek van burgemeester Wolfsen te zijn teruggekeerd. 

Hij zou hebben gegarandeerd dat het gezin veilig zou zijn. Maar na hun terugkeer werd de terreur alleen maar erger. De gezinsauto werd in brand gestoken, ruiten ingegooid en het huis beklad. Volgens Wolfsen heeft hij in een telefoongesprek alleen de 'maximale inzet' van alle instanties toegezegd om de pesterijen en treiteren van buurtjongeren tegen te gaan. 

"Ik heb op geen moment de garantie afgegeven dat er niks meer zou gebeuren", aldus de oud-burgemeester. "Ik heb het niet gezegd, en je kunt het ook niet zeggen", was hij stellig. 

© Novum 2014
leidsche rijn
wolfsen
weggepest
marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?