Belgen steunen Wilders: 'Minder, minder, minder'

buitenland
40
24 mrt '14
Aanhangers van de Belgische partij Vlaams Belang hebben zondag op een partijcongres in Antwerpen 'minder minder' gescandeerd, in navolging van aanhangers van de PVV afgelopen week.

Dat meldden Belgische media. Geert Wilders vroeg woensdagavond na de gemeenteraadsverkiezingen of zijn fans meer of minder Marokkanen in Nederland willen. 'Minder, minder', was het antwoord van de PVV-aanhang. Vlaams Belang-leider Filip Dewinter zei zondag dat migranten in België nooit de geboden kansen hebben aangegrepen. "Het is altijd wat met die allochtonen", zei Dewinter. 

Vervolgens maakte de partijleider een bruggetje naar Wilders. "Als Wilders het niet kan of mag, zeggen wij het in zijn plaats. De sluizen moeten toe, de kranen dicht", aldus Dewinter. Daarop begon een deel van de aanwezigen 'minder, minder' te scanderen. Wilders zou eigenlijk een bezoek brengen aan het Belgische partijcongres, maar zag daar zaterdag na de ophef die was ontstaan van af. 

Dewinter zei dat Wilders' veiligheid niet kon worden gegarandeerd. Het optreden van Wilders leidde de afgelopen dagen tot veel commotie in Nederland. Tweede Kamerleden Ronald van Vliet en Joram van Klaveren stapten uit de partij. Ook diverse PVV'ers uit de provinciale en gemeentelijke politiek keerden Wilders de rug toe. 

© Novum 2014
geert wilders
marokkanen
antwerpen
filip de winter
racisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?