Maleisisch vliegtuig is in Indische Oceaan gestort

buitenland
110
24 mrt '14
De Boeing 777 van Malaysian Airlines die sinds 8 maart wordt vermist, is in het zuidelijke deel van de Indische Oceaan gestort.

Dat blijkt volgens de premier van Maleisië uit een nieuwe analyse van satellietgegevens. De luchtvaartmaatschappij gaat ervan uit dat geen van de 239 inzittenden het heeft overleefd; in een verklaring wordt aan de nabestaanden medeleven betuigd. Volgens premier Najib Razak is er in samenwerking met een Brits bedrijf een uniek soort analyse uitgevoerd. Daaruit is gebleken dat de laatst waargenomen positie van het vliegtuig boven de Indische Oceaan was, ten westen van de Australische kuststad Perth. 

"Dit is een afgelegen locatie, ver verwijderd van een mogelijke landingsplek", aldus de verklaring van Razak. "Het spijt mij dan ook dat ik (...) u moet informeren dat vlucht MH370 is geëindigd boven de Indische Oceaan." Razak heeft de media opgeroepen de privacy van de nabestaanden te respecteren. Australische en Chinese vliegtuigen namen maandag mogelijk brokstukken van het toestel waar in de Indische Oceaan. 

Volgens de Australische premier Tony Abbott ging het om twee objecten: een grijs of groen rechthoekig voorwerp en een rechthoekig oranje voorwerp. Diverse schepen zijn onderweg naar het gebied om uit te vinden of het inderdaad brokstukken van vlucht 370 zijn. Elke andere aanwijzing van de afgelopen weken liep uit op een teleurstelling. 

© Novum 2014
boeing 777
malaysian airlines
maleisie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?