Marokkaanse jood sleept zionist Netanyahu en diens vrouw voor rechter

marokko
20
25 mrt '14
De zionistische premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden na een aanklacht van hun voormalige chef huishouding.

Meni Naftali diende vorige week een klacht in tegen het paar in Tel Aviv, aldus The Independent. Naftali klaagt dat hij herhaaldelijk het slachtoffer is geworden van beledigende en discriminerende taal. Bovendien werd hij tijdens zijn 20 maanden lange dienstverband uitgebuit en vraagt nu rond de 110.000 pond schadevergoeding. Een van de vele uitbarstingen van Sara tekenden zich met het beledigen en superieur gedrag. 

De toonaangevende krant citeert een van deze uitbarstingen: 'Wij zijn Europeanen, wij zijn kwetsbaar. We eten niet zoveel als jullie Marokkanen. Je vult ons zo erg dat we dik lijken wanneer ze ons in het buitenland fotograferen'. 

Uitbuiting Tijdens zijn beklag vertelde Naftali ook over de onmenselijke werktijden. Zo moest hij van de zionistische first lady tot wel 18 uur per dag werken, ook 's nachts. Hoe hard hij ook probeerde om aan haar eisen te voldoen, ze bleef hem arrogant en vernederend behandelen. 'De vrouw van de minister-president wekte me eens om 3 uur na een slopende dag werken. Ze deed dat met veel geschreeuw om me te berispen voor het kopen van melk in zakjes en niet in kartonnen dozen.'

Netanyahu was op zijn beurt net zo schuldig omdat hij wist van de uitbuiting. Als hij bij hem zijn beklag deed kreeg de Marokkaan te horen dat hij gewoon moest doen wat ze vroeg zodat ze kon kalmeren. Een woordvoerder van Netanyahu zegt - het zal niemand verbazen - dat er niks klopt van de aantijgingen.

© Redactie 2014
marokko
benjamin netanyahu
zionisten
meni naftali
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?