Laffe overval op man (87) bij graf echtgenote (video)

algemeen
43
26 mrt '14
De 87-jarige Jo Vlemmix is het slachtoffer geworden van een misselijkmakende overval. Vlemmix werd op brute wijze overvallen en in elkaar geslagen door een onbekende dader.

De Brabander is op zondagochtend van 16 maart bij het graf van zijn vrouw achter de St. Petruskerk in Eindhoven. Daar wordt hij door een man van achteren aangevallen. Hij krijgt een harde klap op zijn achterhoofd en wordt tegen de grond geduwd. De overvaller pakt vervolgens zijn haren vast en slaat zijn hoofd hard tegen de betonnen tegels. 
'Er was zoveel bloed', zegt het slachtoffer in gesprek met Omroep Brabant. De overvaller pakt de portemonnee van Vlemmix en zet het op een rennen. 'Wat een lafaard', denkt het slachtoffer. 'Had je niet van voren kunnen komen?' De oude Vlemmix is nog vol levenslust en zegt altijd zijn mannetje te hebben gestaan. De dader komt weg met 120 euro en de portemonnee wordt later teruggevonden. 

Vlemmix blijft zelfs 's avonds bloeden door de verwondingen aan zijn neus. De rechterkant van zijn gezicht is blauw geslagen en zijn rechteroog kleurt rood. De lichamelijke verwondingen doen Vlemmix niet veel meer. Het is vooral de angst die hem dwars zit. 'Ik denk de hele tijd dat er iemand achter me aan komt. En ik ging hier altijd zo graag naartoe', zegt het slachtoffer. 

Dochter Marian gaat voortaan met haar vader mee, al hoopt ze de dader niet tegen te komen. 'Ik weet niet wat ik zou doen. Ik denk alleen maar: waarom?' Vlemmix is zijn vrouw sinds haar overlijden altijd trouw gebleven. Van zijn vrouw Fien mocht hij best knipogen naar andere vrouwen als zij er niet meer zou zijn. Daar wil Vlemmix niet aan denken. 'Ik kom elke dag naar jou knipogen', beloofde hij Fien. 

De afgelopen zes jaar, miste Jo slechts één dag. 'Ik had het beloofd en beloftes moet je nakomen', zegt Vlemmix emotioneel. 'Ik ben geen haatdragende man, ik kan vergeten en vergeven. Maar dit is belachelijk. Zo iemand kun je niet meer tot de mensen rekenen.' Vanuit het hele land komen er steunbetuigingen binnen voor Vlemmix, ex-militairen bieden aan om de weduwe te beveiligen bij een bezoek aan het graf.

Van de dader is nog geen spoor te bekennen. Het gaat om een man van rond 25 jaar, is 1,85 meter lang en heeft een getinte huidskleur. Hij droeg een donkere muts met een wit merkteken, een donkere heupjas, een donkere broek en donkere schoenen met witte details.© Redactie 2014
overval
jo vlemmix
mishandeling
schokkend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi