Ook gemeentebestuur Zwijndrecht doet aangifte tegen Wilders

algemeen
3
26 mrt '14
In navolging van de gemeente Nijmegen doet ook Zwijndrecht aangifte tegen PVV-leider Geert Wilders wegens discriminatie.

Burgemeester Dominic Schrijer (PvdA) doet dat woensdag namens de gemeenteraad. De nieuwe gemeenteraad nam dinsdagavond unaniem een motie van afkeuring aan. De motie werd ingediend door de ChristenUnie-SGP. Schrijer gaat om 11.30 uur naar het politiebureau aan de Burgemeester Bruïnelaan om samen met de raadsleden Andries van Gemerden (CU-SGP) en Siham Berrag (PvdA) aangifte te doen. 

Wilders beloofde vorige week tijdens de verkiezingsbijeenkomst dat er 'minder Marokkanen' in Nederland komen. Zijn uitspraken hebben de burgemeester persoonlijk, maar ook de leden van het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad, geraakt, meldt de gemeente. "Dergelijke uitspraken schaden het aanzien van ons politiek bestel, een etnische groep wordt op een volstrekt ontoelaatbare wijze gediskwalificeerd", zegt Schrijer. 

Wij keuren de uitspraken van de heer Wilders af en vinden deze uitspraken ontoelaatbaar in onze samenleving. Niet welkom zijn, enkel op basis van afkomst, zonder dat daar een individueel handelen aan ten grondslag ligt, raakt ons allen. " In Nijmegen deden dinsdag ruim vijfhonderd mensen aangifte tegen Wilders. Het gemeentebestuur had iedereen opgeroepen samen met burgemeester en wethouders gezamenlijk aangifte te doen. 

Pas als alle aangiftes binnen zijn, komt het Openbaar Ministerie met een landelijk beeld van het aantal aangiftes. 

© Novum 2014
marokkanen
zwijndrecht
geert wilders
racisme
aangifte
dominic schrijer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?