Nog meer massaprocessen tegen Moslimbroeder Egypte

buitenland
1
27 mrt '14
De Egyptische autoriteiten gaan nog twee processen voeren tegen honderden Moslimbroeders die worden beticht van vermeende moord, aanzetten tot geweld en sabotage.

Dat heeft de openbaar aanklager woensdag bekendgemaakt. Het gaat in totaal om 919 verdachten. Maandag werden in een vergelijkbaar proces 529 aanhangers van de Moslimbroederschap ter dood veroordeeld. Dinsdag begon een ander massaproces tegen nog eens 680 personen. In de vier processen staan of stonden in totaal 2147 mensen terecht. Studenten in diverse Egyptische steden gingen woensdag de straat op om te protesteren tegen de terdoodveroordelingen. 

Studenten van de universiteit in Caïro begonnen hun demonstratie woensdag op de campus. Toen ze wegtrokken van het universiteitsterrein werden ze door de politie onthaald met traangas. Volgens een ooggetuige raakten diverse studenten gewond. In de stad Zagazig botsten de betogers ook met de politie. Volgens de politie beschadigden de studenten de gevel van een van de universiteitsgebouwen. Acht betogers werden opgepakt.

© Novum 2014
arabische lente
egypte
morsi
coup
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?