Groep blinden wil collectief zelfmoord plegen in Marokko (video)

marokko
35
27 mrt '14
Rabat was gisteren het decor van een schokkende gebeurtenis, waar dertien blinden samen zelfmoord wilden plegen middels zelfverbranding. Dit naar aanleiding van veranderde regels met betrekking tot het werken als ambtenaar.

De politie was echter ter plaatse en wist een compleet drama te voorkomen. De dertien waren geketend door een touw rond ieders nek. De groep overgoot zichzelf vervolgens met benzine om te protesteren tegen de werkloosheid. De politie moest waterkanonnen gebruiken om de veiligheid van de werklozen en hun medestanders te garanderen. Een enkeling raakte gewond. De escalatie van de protesten zijn zeer zorgwekkend. 

De blinde groep protesteerde vooral vreedzaam middels een sit-in buiten het kantoor van het ministerie van Gezinszaken of buiten het parlement. Dit doen ze naar aanleiding van de veranderde regels. De regering besloot namelijk om geen arbeidsplaatsen bij de staat te reserveren voor gehandicapten. Normaliter kregen zij 7% van alle banen en bovendien hoefden ze geen examens af te leggen. 

Wijze les Op 12 juni 2006 vond er eveneens een collectieve zelfmoordpoging plaats onder deze groep. In Rabat probeerden twaalf blinden zichzelf in brand te steken. Ook toen greep de politie snel in om doden te voorkomen, aldus Yabiladi.  

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2014
marokko
rabat
werkloosheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?