Marokkaanse ouders lieten dochter (9) naar Bolivia gaan voor papieren

marokko
9
27 mrt '14
De ouders van het meisje dat zeven maanden vermist was en in een regenwoud in Bolivia werd teruggevonden hebben een nieuwe verklaring afgegeven.

Ter herinnering: een negenjarig Marokkaans meisje werd door een Boliviaanse man meegenomen naar zijn thuisland. De 35-jarige Grover Morales was de buurman van het gezin, dat woonachtig is in Spanje. Morales verklaarde dat hij het meisje mee mocht nemen als hij haar later zou huwen. De autoriteiten spreken echter van ontvoering en misbruik. Toen de ouders geen contact kregen met hun buurman lichtten zij de politie in.

Illegaal
De Spaanse politie ziet ook de ouders als eventuele verdachten. Volgens de nieuwste ontwikkelingen zouden de twee een nieuwe verklaring hebben afgegeven over de reden van het meegeven van hun dochter. Het gezin is illegaal in Spanje en wilde middels een gevaarlijke weg aan regularisering van hun status komen. Als het meisje Boliviaanse identiteitsbewijzen krijgt (legaal of illegaal) zou zij naar Spanje kunnen terugkeren.

Daarmee zou een deur opengaan naar een officiële verblijfstatus in Spanje. Hoe dit er in de praktijk uit moest zien is niet bekend.

'Bekering'
De ontvoerder blijft echter bij zijn verhaal. Hij zegt bekeerd te zijn tot de islam en dat hij toestemming heeft van de ouders om later met haar te trouwen. Onderzoekers zijn er echter achter gekomen dat hij al zijn spullen heeft verkocht, zijn bankrekeningen in Spanje heeft gesloten en ook zou hij enkeltjes hebben geboekt naar Bolivia. Rechercheurs denken daarom dat het meisje simpelweg verkocht is en dat een terugkeer naar Spanje niet op de planning stond.

Morales zit nu vast voor mensenhandel, samenzwering en seksueel misbruik van een kind. Spanje heeft om zijn uitlevering gevraagd.

© Redactie 2014
marokko
bolivia
spanje
illegaal
pedofilie
ontvoering
grover morales
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?