Tijgers in China afgemaakt voor de lol

buitenland
6
27 mrt '14
Ter vermaak van rijke mensen zijn in China zeker tien tijgers gemarteld en afgeslacht.

Eerder deze maand werd door de politie van de havenstad Zhanjiang een inval gedaan waarbij één dode tijger is gevonden. Daarnaast vond de politie ook een video waarop te zien was hoe andere tijgers gemarteld werden met onder meer stroomstoten. Volgens diverse Chinese media zouden lokale ambtenaren en prominente zakenmensen deze verschrikkelijke praktijken financieren om hun macht te vertonen en uit vermaak.

De videobeelden tonen bijvoorbeeld aan hoe een tijger, opgesloten in een kooi, wordt geëlektrocuteerd en in zijn bek wordt gestoken met een houten stok. Na tien seconden van zware schokken verliest het hulpeloze dier zijn bewustzijn. Een lokale slachter werd vervolgens ingehuurd de dieren te slachten. Tijdens de inval kwam deze verdachte om het leven, meldt de Telegraaf.

Chinezen geloven in de helende krachten van sommige uitstervende dieren, de prijzen voor deze dieren liggen dan ook duizelingwekkend hoog. De botten en het vlees worden aan Chinese gemeenschappen over de hele wereld verkocht. De afgelopen eeuw is de tijgerpopulatie drastisch afgenomen. De prachtige dieren - die voornamelijk in China en India leven - zijn door handel en verlies van leefgebieden bijna uitgestorven.  

© redactie 2014
tijger
china
dierenmishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?