Meppel doet aangifte tegen Geert Wilders

algemeen
11
28 mrt '14
Het volledige college van burgemeester en wethouders van de gemeente Meppel heeft donderdag aangifte gedaan tegen PVV-leider Geert Wilders.

Ook hebben zeker veertien raadsleden aangifte gedaan vanwege de gewraakte Marokkanenuitspraken. Dat meldt initiatiefnemer en PvdA-raadslid Anis Jadib. De Meppelse politici willen zo laten zien dat Wilders in hun ogen te ver is gegaan door te spreken over 'minder Marokkanen'. De overige raadsleden doen op een later tijdstip aangifte. "Niets doen zet geen zoden aan de dijk", zegt Jadib over zijn actie. 

Hij wijst er op dat ook in Nijmegen en elders in het land veel mensen inmiddels aangifte hebben gedaan. "Het gaat mij niet om Wilders of de PVV. Iedereen mag roepen wat hij of zij wil. Maar mensen moeten wel binnen de wettelijke kaders blijven", zegt Jadib. "Dat is nu niet gebeurd, vind ik." De Meppelse gemeenteraad nam eerder deze week een motie van 'afschuw en treurnis' aan waarin stellig afstand wordt genomen van de woorden van de PVV-leider. 

Als het Openbaar Ministerie besluit tot vervolging dan hoopt raadslid Jadib dat de rechter naar de geluiden uit de maatschappij luistert. "Maar voorop staat natuurlijk dat de uitspraken aan de wet worden getoetst." In navolging van de gemeente Nijmegen heeft ook Zwijndrecht aangifte tegen PVV-leider Geert Wilders gedaan wegens discriminatie. Burgemeester Dominic Schrijer (PvdA) deed dat woensdag namens de gemeenteraad. 

© Novum 2014
marokkanen
meppel
discriminatie
geert wilders
anis jadib
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi