Demonstratie in Eindhoven tegen juweliersvrouw

algemeen
765
31 mrt '14
Zo'n dertig mensen hebben zaterdagavond in Eindhoven geprotesteerd tegen de juweliersvrouw uit Deurne die vrijdag twee overvallers doodschoot.

Dat meldt Omroep Brabant. De actievoerders vinden dat de vrouw onterecht als held wordt gezien. De politie heeft de groep gesommeerd om weg te gaan omdat het verboden is te protesteren op het plein zonder een vergunning, meldt de omroep. Op spandoeken hadden de actievoerders leuzen geschreven als 'Marina is geen held'. Ook werd de vrouw beticht van moord. Op sociale media is er juist veel steun. 

De Facebook-pagina 'Vrijspraak voor vrouw van de juwelier uit Deurne' heeft zondagochtend al meer dan 32 duizend likes opgeleverd. In de reacties zeggen veel mensen dat ze niet treuren om de slachtoffers en dat het echtpaar goed heeft gehandeld. Advocaat Peter Plasman zei zaterdagavond in Nieuwsuur dat hij het zeer opmerkelijk vond dat het Openbaar Ministerie nu al heeft aangegeven dat de zaak waarschijnlijk niet meer voor de rechter komt. 

Volgens Plasman kan niet zo stellig worden gezegd dat het ging om noodweer zonder dat de zaak is uitgezocht. De Deurnse juwelier werd vrijdag door twee mannen overvallen. Na een worsteling werden de twee daders doodgeschoten. In de zaak werden twee vuurwapens gevonden, waarvan een vermoedelijk van de juwelier en zijn vrouw. Het echtpaar had waarschijnlijk geen wapenvergunning. 

Een van de overvallers is een 20-jarige man uit Eindhoven met een Marokkaanse achtergrond. Hij is een bekende van politie en justitie. De identiteit van de tweede overvaller is nog niet bekend. Het OM sluit niet uit dat er mogelijk nog een derde of vierde overvaller was. 

© Novum 2014
deurne
overval
juwelier
marina
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?